Jag fick hem lite produkter från Ninasmat för ett tag sen och lovade att skriva vad jag tyckte om dem. En av sakerna var en omegavisp. Nu kan jag i alla fall säga att jag testat den ordentligt. 🙂
Den funkar precis som en vanlig visp men det jag gillar med den är att om man tex vispar ihop nånting med nåt mer matigt i som t ex. en omelett med riven parmesan så fastnar inte osten i vispen som de gör med en ballongvisp. Brukar mest använda den när jag vispar ihop grova saker eller gör en sås med t ex. champinjoner.

IMG_4968

Nu till omeletten!

omelett

Fotot är från i somras, så seg är jag med att publicera nånting här. Ahum. Anyway. Mina ungar älskar omelett till frukost. Det behöver inte vara nåt avancerat och man kan ha i lite vad man vill. Själv föredrar jag nån sorts ost, salt, peppar och färsk basilika. Det behöver inte vara krångligare än så.

Det här är grundreceptet för en fransk klassisk omelett, inget unikt med andra ord.

Du behöver:
3 ägg
3 msk vatten
salt & peppar
grovhackad basilika
1 näve riven ost (ca 50 g)

Nu mina vänner. Tricket är inte att vispa ihop ingredienserna, det är plättlätt. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar (2 krm salt och 1 krm svartpeppar). Riv ost och tillsätt den. Grovhacka basilika. Antingen så har du i den nu eller på slutet.
Sätt på plattan på högsta värme. När den blivit varm, sänk till medelvärme (t ex. 5 av 10) och klicka i lite smör.
Notera, smör inte margarin!
För att man inte ska få en omelett som man kan använda som tallriksunderlägg är tricket att steka den på ganska låg värme. Häll i äggsmeten och låt den sakta stelna. När den stelnat lite i kanterna så använder du en stekspade och föser in kanterna försiktigt mot mitten så att omeletten veckar sig (inte går sönder) och så att den lösa smeten som är kvar flyter ut. Vid det här tillfället kan du ha i basilikan om du inte redan gjort det. När den fortfarande är lite krämig så stänger du av plattan och serverar direkt. Voilá!
Då har du en god krämig omelett, inte en som smakar skumgummi. 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

3 comments on “Enkel omelett och en recension”

  1. Jag är ju lite partisk men labneh är supergott till omeletter och äggröra. Min man hatar det i och för sig men han räknas inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *