web analytics


Fyllda vegetariska paprikor med matvete & linser

IMG_1049

Jag förklarade receptet lite snabbt på Facebook häromdan men här nedan följer ett mer regelrätt recept. ;) Hade en idé till kassen men för att det inte skulle ta för lång tid så använde jag mig av gröna linser och matvete på burk. Hemma så brukar jag faktiskt ha färdiga matvetepåsar i frysen. Linser kan man lätt koka själv också men om man ”fuskar” så går rätten på 30-35 minuter. Jag fräste även lite champinjonerhalvor som extra protein, när jag äter vegetariskt vill jag ofta ha lite mer mat.

Mitt facebookinlägg: Jag fräste rödlök och rivna morötter. I med färdiga linser och kokt matvete. Spiskummin, cayenne, paprikapulver, salt, peppar. Sedan i paprikorna som jag förvällt i tio min. På med smulad feta eller parmesan. Gratinera 15 min.

Ingredienser:
2 paprikor (valfri färg)
1 rödlök
1 morot
1 burk gröna linser (eller så kokar du egna)
1 burk matvete (Zetas)
1 msk oregano
1½ tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
½ tsk salt
½ krm cayennepeppar
1 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor

1 fp fetaost

Sätt ugnen på 225°.
Koka upp 2 liter vatten med 1 msk salt i en kastrull. Kärna ur och halvera 2 paprikor på längden. Tillsätt paprikahalvorna i vattnet och låt dem sjuda på medelvärme ca 10 min. Ta sedan upp paprikorna och låt dem svalna.
Hacka 1 rödlök. Skala och grovriv 1 morot. Skölj 1 burk gröna linser och 1 burk matvete.
Smält 1 msk smör i en stekpanna och fräs löken och moroten på medelhög värme tillsammans med 2 msk tomatpuré och 2 pressade vitlöksklyftor i 5 min.
Tillsätt linserna, matvetet, ½ dl vatten, 1 msk oregano, 1½ tsk spiskummin, 2 tsk paprikapulver, ½ tsk salt, ½ krm cayennepeppar och 1 krm svartpeppar och låt puttra tills vattnet kokat in, ca 5 min.
Ta fram en ugnsplåt och lägg paprikorna på plåten. Fördela grönsaksfräset i paprikorna. Smula sönder 1 fp fetaost och toppa paprikorna med den. Gratinera högt uppe i ugnen i 15-20 min.

Förslag på sallad:
Skölj 1 tråg sockerärtor. Strimla 1 romansallad, halvera 1 ask körsbärstomater, hacka 1 rödlök och blanda allt i en skål tillsammans med 1 riven morot.
Ringla över 1 msk olivolja, 1 tsk balsamvinäger, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.

Precis klara…

IMG_1050

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Inga kommentarer hittills

 

Lämna en kommentar Kommentera här!

TrackBack URI

Lämna en kommentar
Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(måste anges)

(måste anges)
Meny

Senaste inläggen

Slumpade inlägg

Mest kommenterade inläggen

Senaste kommentarer

Meta

Sociala medier


RSSJag älskar att laga mat helt enkelt. Inte så fancy-smanchy men med mycket kärlek och bra ingredienser. Brinner för ekologisk mat och försöker vara så klimatsmart som möjligt. Jobbar på Middagsfrid som inköpsansvarig, vegokasseansvarig & menyplanerare sen maj 2011. Gör ibland frilansuppdrag vid sidan av. Vill du kontakta mig? Jag vann priset som Årets mat- & bakblogg på Mammabloggalan 2012.
Mail lena (at)koala.nu

  @lenaolivia

bloglovin

Insta @lenaolivia

Appar Crock-pot Högtider Barnmat Sett i butik Koala´s Kitchen testar Fina fredag Redskap Kokböcker Kryddor Pasta, ris, gryn & korn Soppa Matsnack Snabbt LCHF/GI Sallad Lättlagat Fisk & skaldjur Söta saker Tips! Bakat, bröd, skorpor & fika Kött Kyckling Dressingar, marinader, smaksättningar, inläggningar, såser & röror Veggie Recept Yaddi-yadda