Diptic

Oh boy! Oh boy! Oh boy vad gott det här blev!

Alla har ju såklart gjort schnitzlar i sina dar men har ni nån gång provat UTAN mjöl och ströbröd? För er som kör LCHF/GI så är det här receptet perfekt.

Ingredienser:

2 dl pumpakärnor
1 ½ dl sesamfrön
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 ägg
300 g kycklingfilé
smör att steka i

  1. Blanda fröna med saltet i en matberedare och mixa allt i nån minut. Vispa ägget i en djup tallrik, lägg fröblandningen på en plan tallrik.
  2. Skär kycklingfiléerna i ca ½-1 cm stora skivor på längden. Banka ut dem med en kötthammare eller kastrull. Vänd filéerna i ägget och sedan i fröblandningen.
  3. Smält smör i en stekpanna och stek schnitzlarna på medelhög värme, ca 2 min/sida.

Klart!

Jag serverade dem med en sallad på rostad blomkål & broccoli med körsbärstomater & dressing med purjolök, kapris & citron

P.S Du kan även riva i parmesan i blandningen om du vill.

 

De panerade små sötnosarna innan stekning…

Diptic

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *