Oh boy! Oh boy! Oh boy vad gott det här blev!
Alla har ju såklart gjort schnitzlar i sina dar men har ni nån gång provat UTAN mjöl och ströbröd? För er som kör LCHF/GI så är det här receptet perfekt.
Ingredienser:
2 dl pumpakärnor
1 ½ dl sesamfrön
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 ägg
300 g kycklingfilé
smör att steka i
- Blanda fröna med saltet i en matberedare och mixa allt i nån minut. Vispa ägget i en djup tallrik, lägg fröblandningen på en plan tallrik.
- Skär kycklingfiléerna i ca ½-1 cm stora skivor på längden. Banka ut dem med en kötthammare eller kastrull. Vänd filéerna i ägget och sedan i fröblandningen.
- Smält smör i en stekpanna och stek schnitzlarna på medelhög värme, ca 2 min/sida.
Klart!
Jag serverade dem med en sallad på rostad blomkål & broccoli med körsbärstomater & dressing med purjolök, kapris & citron
P.S Du kan även riva i parmesan i blandningen om du vill.
De panerade små sötnosarna innan stekning…