GUDOMLIGA mascarponebiffar med rödkålssallad. Ja jag gjorde om receptet.

Fick hem min 3-dagarskasse från Middagsfrid igår och trots att det är jag och Carina som menyplanerar och jag som skriver recepten så måste jag lik förbannat gå in och pilla i receptet. 😀 Gjorde ugnspotatis och en sallad på rödkål med rivet äpple istället för tärningar med en senapsvinägrett. Just det att jag rev äpplet gjorde salladen extra saftig. 1 hel burk mascarpone är inte speciellt nyttigt men extremt gott. Vill du så kan du använda mindre, tex 1/3 eller hälften. 🙂

Efter att ha lagat x antal biffar kom vi på att det smidigaste faktiskt är att steka dem i en ugnsform eller plåt i ugnen.
Mitt lite modifierade recept på biffar med löksås:

Ingredienser:
500 g valfri färs (denna gång var det hjort)
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 burk mascarpone (250 g)
1 msk tomatpuré
1 tsk soja
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk senap (svensk)
1 gul lök

Sås:
1 gul lök
2 dl crème fraiche
½ dl vatten
1 msk soja (gärna Shoyu)
½ buljongtärning
2 krm svartpeppar
1 krm salt
ev. redning

Smör till plåt och fräs

1. Sätt ugnen på 225°. Smörj en ugnsform (eller plåt beroende på om du vill ha ugnspotatis till) med 1 msk smör.

2. Finhacka den gula löken och blanda hälften med resten av ingredienserna till biffarna i en bunke. Forma till 8 biffar och lägg plåten. Stek högt uppe i ugnen i 20 minuter.

3. Fräs resten av löken i en kastrull med lite smör i ca 5 min. Tillsätt ingredienserna till såsen och låt koka upp. Jag hade i lite ljus redning och lät den sedan puttra på lägsta värmen i 5 min.

4. Klart! Servera med valfria tillbehör.

P.S Vill du ha ugnspotatis till så kan du faktiskt klyfta dem först, köra in dem i ugnen och sedan göra biffarna. Lägg sedan biffarna på potatisen i ugnen. Allt på samma plåt är en himla bra devis tycker jag för jag avskyr att diska. 😀 Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att ha i lite gröna ärtor i biffarna. Lite extra smak och textur.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

1 comment on “Mascarponebiffar med löksÃ¥s”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *