Untitled

Vi har haft ett liknande recept i kassen men efter att jag sÃ¥g ett recept frÃ¥n Paolo Roberto som hette nÃ¥t med Kalvfärsfylld zucchini med pecorino kom jag pÃ¥ att jag skulle göra en egen variant. Min sambo som kan vara nÃ¥got kinkig tyckte att den här rätten lät jättekonstig när jag sa att jag skulle göra den. Efter att han ätit den sÃ¥ sa han inte sÃ¥ mer och har redan bett mig laga den ett par gÃ¥nger till. Jag tycker att han borde lära sig att inte vara sÃ¥ negativ eftersom han numera äter bÃ¥de blomkÃ¥l broccoli, vitkÃ¥l och annat som han inte Ã¥t förut. 😉

TIPS! Man kan självklart köpa en färdig tomatsås, tex passar Saltås pastasås med oliv/kapris bra till.
Den är lätt att göra vegetarisk, byt bara ut färsen mot quorn eller sojafärs. Den lilla klicken turkisk yoghurt är verkligen pricken över i:et.
Den kan även lätt förberedas! Gör klart färsen och tomatsåsen kvällen innan och förvara de urgröpta zucchinisarna i en plastpåse i kylen.

Ingredienser:
2 zucchini
1 röd chili
4 vitlöksklyftor
½ dl tomatpuré
2 rödlökar
500 g valfri färs (passar bra med de flesta)
1 burk krossade tomater
50 g parmesan
1 romansallad
1 liten burk majs
romanticatomater
1 klick turkisk yoghurt
paprikapulver, spiskummin, chilipulver, cayennepeppar & salt

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Halvera 2 zucchini på längden och gröp ur dem med en sked så att ni får fyra ”båtar” med ca 1 cm tjockt skal. Grovhacka det urgröpta inkråmet och lägg i en kastrull.

3. Ta fram en djup ugnsplåt. Lägg zucchinibåtarna på plåten och stek i ugnen i 15 min. Ta sedan ut zucchinin och ställ åt sidan.

4. Kärna ur och hacka 1 röd chili. Pressa 4 vitlöksklyftor. Lägg allt i kastrullen med zucchiniinkråmet och fräs på hög värme på hög värme i ca 4 min. Tillsätt 1 burk krossade tomater, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk spiskummin och ½ tsk salt. Låt puttra under lock på låg värme medan du gör allt annat, ca 15-20 min.

5. Hacka 2 rödlökar. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna och stek rödlöken på hög värme i 3 min. Tillsätt, ½ dl tomatpuré, 500 g valfri färs, 1 tsk salt, 2½ tsk chilipulver, 2½ tsk paprikapulver, 1½ tsk spiskummin och 1 krm cayennepeppar i pannan. Fräs på hög värme i 5-6 min. Tillsätt 1 dl vatten och låt puttra tills det kokat in, ca 2 min.

6. Grovriv 50 g parmesan. Fördela färsen i zucchinibåtarna. Toppa med riven ost och gratinera i ugnen i 10 min.

7. Strimla 1 romansallad, sila av en liten burk majs och skär ca 10 romanticatomater i mindre bitar. Ta fram lite turkisk yoghurt.

8. Servera zucchinibåtarna med tomatsåsen, salladen och en klick turkisk yoghurt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *