Man kan antingen låta degen jäsa två gånger. En gång i bunken och sen när de är utbakade. Jag hade inte riktigt tid så jag bakade ut dem på en gång och lät dem jäsa i 45 min- 1 tim och det är det receptet jag skriver ut. De blev väldigt goda.
Ingredienser:
2½ dl vatten
½ dl mjölk
1/4 pkt jäst
2 msk honung
2 tsk salt
1 ägg
50 g smör
6,5 dl vetemjöl
1 dl majsmjöl
1 dl grahamsmjöl
1. Smält smöret. Tillsätt vatten och mjölk och låt vätskan bli 37°. Smula ner jästen, tillsätt honungen och rör om tills jästne löst sig.
2. Vispa upp ägget.
3. Mät upp de torra ingredienserna i en bunke.
4. Lägg vätskan och ägget i hushållsassistenten (eller vänd ner dem i bunken med de torra ingredienserna om ni inte har en sån. Sen är det bara att knåda i typ 15-20 min).
5. Tillsätt de torra ingredienserna i assistenten och knåda i ca 10 min.
6. Rulla ca 10 bullar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Platta till dem lite lätt med handen.
7. Låt bröden jäsa under en handduk i ca 45 min. 1 timme. Se till att plåten står varmt.
8. Pensla bröden med ett uppvispat ägg och strö på lite sesamfrön.
9. Grädda bröden i 13-15 min i ca 200° högt upp i ugnen.
10. Ta ut och låt svalna.
Vi åt dem med egna kycklingburgare och det blev så himla gott! De går även bra att frysa in.