hamburgerbröd

Man kan antingen låta degen jäsa två gånger. En gång i bunken och sen när de är utbakade. Jag hade inte riktigt tid så jag bakade ut dem på en gång och lät dem jäsa i 45 min- 1 tim och det är det receptet jag skriver ut. De blev väldigt goda.

Ingredienser:

2½ dl vatten
½ dl mjölk
1/4 pkt jäst
2 msk honung
2 tsk salt
1 ägg
50 g smör
6,5 dl vetemjöl
1 dl majsmjöl
1 dl grahamsmjöl

1. Smält smöret. Tillsätt vatten och mjölk och låt vätskan bli 37°. Smula ner jästen, tillsätt honungen och rör om tills jästne löst sig.
2. Vispa upp ägget.
3. Mät upp de torra ingredienserna i en bunke.
4. Lägg vätskan och ägget i hushållsassistenten (eller vänd ner dem i bunken med de torra ingredienserna om ni inte har en sån. Sen är det bara att knåda i typ 15-20 min).
5. Tillsätt de torra ingredienserna i assistenten och knåda i ca 10 min.
6. Rulla ca 10 bullar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Platta till dem lite lätt med handen.
7. Låt bröden jäsa under en handduk i ca 45 min. 1 timme. Se till att plåten står varmt.
8. Pensla bröden med ett uppvispat ägg och strö på lite sesamfrön.
9. Grädda bröden i 13-15 min i ca 200° högt upp i ugnen.
10. Ta ut och låt svalna.

Vi åt dem med egna kycklingburgare och det blev så himla gott! De går även bra att frysa in.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *