@ellenhag på Twitter sa att blomkål var överskattat. Jag tycker precis tvärtom men den måste vara färsk. Den har en tendens att bli besk när den får ligga för länge i kylen har jag märkt. Ugnsrostad broccoli blir nötig i smaken och jag har kommit fram till att jag nog gillar den bäst ugnsrostad. 🙂
I det här fallet så hade jag en dressing till men när jag bara vill äta den ”au naturel” så brukar jag ha lite mer olivolja på plåten, ca 3 msk.
Ingredienser:
1 blomkålshuvud
1 broccoli
1 tsk salt
1 msk olivolja
- Sätt ugnen på 225°.
- Skölj & skär broccoli och blomkål i 1 cm stora skivor. jag vile ha lite större bitar i min sallad men även tunna, tunna, mandolinskivor funkar också.
- Lägg på en djup ugnsplåt och rosta högt uppe i ugnen i 15-20 minuter. (Jag föredrar 15)
Det där ser helt sjukt gott ut!
Blir till att pröva (om jag har grönsaker vill säga…) när jag kommer hem. 😀
Det såg riktigt gott ut! Jag har aldrig testat att ugnsrosta broccoli tidigare.