Diptic

@ellenhag pÃ¥ Twitter sa att blomkÃ¥l var överskattat. Jag tycker precis tvärtom men den mÃ¥ste vara färsk. Den har en tendens att bli besk när den fÃ¥r ligga för länge i kylen har jag märkt. Ugnsrostad broccoli blir nötig i smaken och jag har kommit fram till att jag nog gillar den bäst ugnsrostad. 🙂
I det här fallet sÃ¥ hade jag en dressing till men när jag bara vill äta den ”au naturel” sÃ¥ brukar jag ha lite mer olivolja pÃ¥ plÃ¥ten, ca 3 msk.

Ingredienser:
1 blomkålshuvud
1 broccoli
1 tsk salt
1 msk olivolja

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skölj & skär broccoli och blomkål i 1 cm stora skivor. jag vile ha lite större bitar i min sallad men även tunna, tunna, mandolinskivor funkar också.
  3. Lägg på en djup ugnsplåt och rosta högt uppe i ugnen i 15-20 minuter. (Jag föredrar 15)

Schnyggt va?
Diptic

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

3 comments on “Sallad pÃ¥ rostad blomkÃ¥l & broccoli med körsbärstomater”

  1. Det där ser helt sjukt gott ut!
    Blir till att pröva (om jag har grönsaker vill säga…) när jag kommer hem. 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *