web analytics

Simpel broccolisoppa

#blogg100 nr.11

Soppa

(Niiih! Med galna ungar, varma mackor och en ugnspannkaka som behövde vaktas så glömde jag fota.Tänkte först posta ett inlägg utan foto men det gick uppenbarligen inte för vem tror ni gick och la upp en portion bara för foto? OCH spädde med vatten så att den skulle ”se rätt ut”. P S Y C H O… Jag behöver officiellt psykhjälp. 😉)

Let’s face it, ibland vill man bara att det ska gå snabbt, smaka ok och att man slipper mycket disk. Jag rotade runt i kylen och räddade en broccoli som såg mer gul än grön ut (ingen fara, jag skar bort det fula), fann broccolipåsen i frysen som aldrig får plats och som man får trycka in med våld och lite lök i rotfruktslådan. En enkel soppa helt enkelt. Har du nån trött grönsak i kylen kan man lätt gömma den i soppan, jag lovar.

Ingredienser:
600g valfri broccoli
1 gul lök
5-6 potatisar
2 kycklingbuljongtärningar
salt & svartpeppar

1. Koka potatis i en kastrull tills den är klar. Skölj med kallt vatten och skala dem när de svalnat.

2. Skala och skiva lök och lägg i en kastrull. Om du har färsk broccoli, ansa och hacka den innan du lägger den i kastrullen. Häll på vatten så att det täcker (ca 5 dl), tillsätt två buljongtärningar och låt koka upp. Låt sedan småputtra tills grönsakerna är mjuka, ca 10-15 min.

3. Mixa soppan slät med en stavmixer och tillsätt 1 dl vispgrädde. Tärna potatisen och vänd i den. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.

Print Friendly, PDF & Email

Preppar lite inför imorgon

Broccolisoppa

#blogg100 nr.10

Min (inte fullt så kära sambo) glömde säga att han skulle dra till Åre från onsdag-söndag och lämna mig med kidsen. Lite heads up hade faktiskt varit trevligt så man kan säga till på jobbet, handla hem lite saker utan att ha med två vilddjur osv. 😉 OK, så hemska är de faktiskt inte men jag får lite lätt andnöd när de tror att MAXI (som är förbaskat stort) är en enda lång löpbana och kutar iväg som om de vore jagade av tigrar. Anyway, jag drog iväg och handlade på tisdag kväll och passade på att inventera kyl och frys så det här blev en soppa av det jag hade hemma. Recept kommer imorgon.

Print Friendly, PDF & Email

Mitt kungarike för en semla!

Semla
Från semmelfikat på jobbet. GUDOMLIGT goda!

#blogg100 nr.9

Lite sent men antar att en del av er kommer göra semlor i helgen och jag hittade lite semlor med alternativa smaker. Vad sägs om:
Små vaniljsemlor med blåbärsgrädde
Minichokladsemlor med chokladganache och polkagrädde
Lakritsemla, mini

Sedan har vi receptet jag testade för 2 år sedan, chokladminisemlor, inte så fancy men tokgoda. Har du inte fått nog av semlor så kan du lyssna på Pickipickis och Matgeekens semmelpodcast här.

Print Friendly, PDF & Email

Polenta, polenta

#blogg100 nr.8

Jag undrar om 2013 blir året då jag lär mig äta polenta och använda det mer i matlagningen? Åt det för första gången på en snoffsig italiensk restaurang och undrade varför jag fick in gröt!? Nu vet jag bättre men än så länge så gillar jag det inte så mycket. Men jag har ju kollat på Jamie Oliver då´rå så jag har fattat att det krävs smör (tippar på en hel massa) och kryddor så det blir nog ett polentaprojekt framöver. 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Kvack kvack!

#blogg100 nr.7
Brakmiddag bestående av sötpotatispure, ankbröst, kryddsmör & harrysar. Så. Mätt.

Brakmiddag bestående av sötpotatispure, ankbröst, kryddsmör & harrysar. Så. Mätt.

Det här åt vi i veckan. Hade inte ätit anka innan vi hade det i kassen men nu är det faktiskt andra gången. Jag gillar det men vet inte om det kommer hamna som en stående middag här hemma men det kanske kan vara roligt att bjuda på?
Det godaste var nästan sötpotatispurén till. Tog lika delar sötpotatis/potatis och kluttade i lite smör, smetana, salt och peppar. Sweet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email
Translate »